Actieve trainers

Peter Assink

Peter Assink - Oneness trainer

Utrecht

Spiritual life is many things, but at the level of human relations, its essence is love.

T: 030-2624994
E: feelthemystery@gmail.com

Over Peter Assink

Tsja wat is er nu interessant om te vertellen?
Ik verdien mijn geld met lesgeven op een universiteit. Ik heb de gave om dingen heel goed te kunnen uitleggen en dat maakt een beroep als docent eigenlijk vrij voor de hand liggend. Ik voel een toenemende wens om een eenvoudig leven te leiden. Geen facebook, geen Smartphone.

Achtergrond

Mijn vrij worden als man in deze wereld begon met een jaarttraining bij het 'yod', toen nog geleid door drie zeer krachtige en liefdevolle maar very down-to-earth vrouwen: Lise, Jivan en Samatha. Hun basis was Osho en vooral Barry Long. Ik voel heel veel dankbaarheid voor hen. Na het yod heb ik nog twee trainingen gedaan bij het Centre for Self-Awareness. Mijn spirituele avontuur begon met een boekje dat ik in Nepal kocht, 'The Art of Living', en daarna vond ik Krishnamurti, Andrew Cohen, Byron Katie en Eckhart Tolle. Maar mijn grote Spirituele Helper en Inspirator in deze wereld is sinds begin jaren negentig Hartmeester Adi Da. Dankzij hem ben ik gaan zien dat 'ego' niets anders is dan een verkramping in Bewustzijn en hoe dit de constante beleving van de Divine Reality verhindert. Sindsdien zijn er maar twee 'disciplines' overgebleven in mijn leven. De ene is het zoveel mogelijk 'lokaliseren' en voelen van the Divine Reality, en de andere is het zoveel mogelijk gaan leven in overeenstemming met die Reality, dat wil zeggen: to live Relationship.

"Present Understanding and Present Satsang are the fundamental conditions of life." (Adi Da)

Met Oneness ben ik aanraking gekomen in 2006. Eerst was ik sceptisch, want twee guru's in je leven dat werkt niet. Maar ik merkte dat de deeksha's een gevoeligheid/bewustzijn in mij bewerkstelligden die een enorm hulpmiddel was in het leven van mijn twee 'disciplines'. Uiteindelijk heb ik 5 keer aan de Oneness processen in India deelgenomen, waaronder aan de trainerscourse en tweemaal aan een Deepening. Mijn bewustzijn is daardoor aanzienlijk intenser geworden, mijn gevoeligheid voor the Divine Reality is enorm verhoogd, er is veel gezuiverd, en de continue stroom van denken (waar je gek van kunt worden) is aanzienlijk afgezwakt. Bij vlagen zijn er geen gedachten, en leef ik als een verzameling hoog-sensitieve zintuigen. "I" is the body, zegt Adi Da en op zo'n moment is dat helemaal duidelijk. "I" is niet iemand die in een lichaam woont. "I" is enkel de self-reference van het lichaam. Als er geen gedachten zijn, is dat self-authenticating.
Ik heb geen impuls (meer) om iets te bereiken. De grootste Bliss ervaar ik op momenten van simpele Realisatie van het Mysterie van het Bestaan. Elke 'aardse vreugde' valt daarbij in het niet en het najagen van ervaringen is daarom enorm afgezwakt.
Ik ben Adi Da en Sri Amma Bhagavan eeuwig dankbaar voor hun Gifts.

Zie ook de kaart met trainers in Nederland

Klik linksboven de lijst op het icoontje voor kaart om te zien waar elke trainer zich bevindt in Nederland.

Trainers

Trainers zijn deekshagevers die in India zijn opgeleid om anderen te initieren tot deekshagever, cursussen te geven en transformatieprocessen te begeleiden.