De architectuur van Ekam

Ekam is geen is gewoon gebouw. Ekam is gevuld met enorme krachtige energie. Dit zijn niet alleen de woorden van Krishnaji, maar dit is wetenschap.

Om dit te begrijpen moet je vijf krachtige kosmische principes begrijpen die aan het maken van Ekam ten grondslag liggen.

De Gulden Snede

Het eerste principe is de gulden snede, het is de verhouding van 1:1.618; het is een rechthoek. Wanneer iets in die verhouding is, genereert het een zeer krachtige energie in de vorm van een gouden spiraal.

Ekam is de enige structuur in de wereld die in een Gulden Snede verhouding heeft om mensen te doen ontwaken tot Overvloed, Vrede en Verlichting.

De kracht van de gouden spiraal geeft jou de kracht om over barrières te springen, om over je obstakels heen te springen; is om te vervullen wat je wilt, dat is wat deze gouden spiraal doet.

Surya Yantra

Het tweede kosmische principe is dat Ekam de vorm heeft van Surya Yantra: Dit laat de krachtige kosmische energieën van de zon toe om in Ekam te komen en je spirituele lichaam te reinigen.

Een plek zonder leylijnen

Het derde kosmische principe is dat Ekam gebouwd is op een zeer krachtige plek die geen leylijnen heeft, deze hele aarde heeft leylijnen die onder de grond lopen en het zijn allemaal negatieve energie netlijnen.

Dit is de op twee na grootste plek in de hele wereld waar geen leylijnen zijn.

Vastu Purusha Mandala

Het vierde kosmische principe is dat Ekam in de mystieke vorm van de Vastu Purusha Mandala heeft, wat betekent dat Ekam is gebouwd op de beweging van 9 planeten. Daarom heeft het 9 koepels. De studie van de beweging van die 9 planeten en energieën van die 9 planeten komt samen in EKAM.

3 belangrijke eigenschappen

Het vijfde kosmische principe is het principe van drie zeer belangrijke eigenschappen

  • De eerste is de vastu sastra – de wetenschap van architectuur en design.
  • De tweede is de Shilpa sastra – dat is de wetenschap van proporties en afbeeldingen
  • De derde is Natya sastra – dat is de wetenschap van de trillingen die voortkomen uit ritmes.

Deze drie overlappingen samen hebben geleid tot een wiskundige formule waarin Ekam is gebouwd. Daarom is het zo energiek en zo bijzonder mooi. Er is veel energie, denken, en toewijding gestoken in het creëren van deze ruimte voor de mensheid.