Oneness Nordic centrum, een baken van verlichting!

Verscholen tussen de eeuwenoude bomen van Jönstorp is Oneness Nordic ons Europees centrum voor verlichting. Het is een satellietcentrum van EKAM het Wereldcentrum voor Verlichting in India.

Onze visie is om je te helpen ontwaken naar een staat van zijn waarin je vrij van stress leeft, ongeacht je levensomstandigheden.

De cursussen bij Oneness Nordic zijn gebaseerd op de bewustzijnstechnieken die zijn ontwikkeld door Sri Preethaji en Sri Krishnaji, verlichte meesters en medescheppers van EKAM. Door middel van hun beproefde medittaites, hun krachtige inzichten en oude yogische oefeningen, leiden we je naar een ruimte van totaal gemak en vrede in jezelf, een diepere verbinding met anderen, een ervaring van de grotere intelligentie van het universum en een verhoogd bewustzijn van onze onderlinge verbondenheid met de natuur. Hier nemen we je mee op een reis naar Eenheid

Het hart van Oneness NOrdic wordt gevormd door de gewijde Hiranyagarbha, het oude mystieke symbool van Eenheid. Het wordt beschouwd als de kosmische baarmoeder, een energie die je reis naar binnen ondersteunt.

Leven in Oneness Nordic is een ervaring op zich. Het centrum is ingericht als een boeddhistisch klooster met oosterse architectuur. Hier serveren we veganistisch eten, gemaakt volgens het Ayurvedische begrip van het menselijk lichaam. Zoekers oefenen hier een bewuste manier van leven en hebben diep respect voor elkaar.

Voor wie is Oneness Nordic?

Het Oneness Nordic Centrum staat open voor mensen van alle culturen, geloofssystemen en religies. Het is een ruimte van eenheid en we verwelkomen je op je reis om van stress naar innerlijke rust te gaan, van ongeluk naar vreugde, ontkoppeling naar liefde, van afscheiding naar eenheid.

Welke programma’s zijn er bij Oneness Nordic?

Onnenss Nordic is iedere dag geopend, je kunt er mediteren, meedoen met de Oneness Experience en genieten van de rust en de natuur om je heen. Er worden ook regelmatig meerdaagse cursussen aangeboden, kijk daarvoor op: https://onenessnordic.com/

Wat is Oneness?

Eenheid is je ware aard.

Wanneer alle conflict tussen wie je bent en wie je verteld is dat je moet zijn oplost, is er een vredig bewustzijn van alles wat in je stroomt. Die innerlijke vrede is Eenheid.

Eenheid is de ware aard van je lichaam; waar 30 miljard cellen synchroon samenwerken om het wonder te creëren dat het menselijk lichaam heet. Wanneer je je in een ontwaakte staat van bewustzijn begeeft, beweegt je lichaam zich in deze prachtige ruimte.

De ware aard van onze relatie met elkaar is Eenheid. Jij en de ander zijn niet gescheiden, we zijn één in onze menselijke ervaring.De manier waarop jij en ik angst liefde, vreugde en verlangen ervaren, zijn één. Wanneer je ontwaakt tot Eenheid, lost de scheidslijn tussen het “ik”en het “niet ik” op. Wat ontstaat is liefdevol begrip en compassie voor elkaar, dat is het wonder van relaties.

Eenheid is de ware aard van al het bestaan, jij, ik, de bomen, de aarde, de wind, de dieren, de vogels en de vissen, de sterren, de melkwegstelsels – wij bestaan allemaal als een eenheidsveld van bewustzijn. Wanneer we ons tot dit eenheidsbewustzijnsveld ontwaken, wordt het leven een wonder.

Eenheid in je lichaam, eenheid in jezelf, eenheid met de ander en eenheid met al het leven wordt je persoonlijke ervaring als met ons ons op reis gaat naar innerlijke avonturen.

Hoe kom ik in Oneness Nordic?

Met de auto:

Adres: Jönstorp 8123, 24296 Hörby

Met het vliegtuig:

Land op de luchthaven Kastrup (CPH) in Kopenhagen, Denemarken. Vanaf de luchthaven kun je kiezen voor een taxi, Uber, trein of bus.

Met de trein:

Begin je reis op CPH in Kopenhagen. Koop een kaartje naar Jönstorp 8123, Hörby uit een Skanetrafiken automaat. De reis voert je door Malmö of Lund, waarna je verder gaat met een Express-bus naar Hörby Gamla Torg.

Met de taxi:

Neem vanaf Hörby Gamla Torg een Uber of reserveer vooraf een taxi naar Jónstorp 8123, Hörby. Reserveer voor de zekerheid je taxi een dag van tevoren via: Hörby Cab +46 412 776776 of Hörby taxi +46 415 311450 dan wel Skanetrafiken +46 77 1774499