“Als je echt ‘gewoon’ wordt, dan wordt zelfs ademhalen bijzonder”
Amma Bhagavan

Journey into Happiness

Voor spirituele groei, gezondheid, vervulling van wereldse zaken en een gelukkig leven.
Doe mee: Geluk straalt uit “Gelukkige mensen maken een gelukkige wereld.”

Sri Bhagavan over een gelukkige wereld:

“Naarmate meer en meer mensen ontwaken en meer mensen getransformeerd worden, zal het zich automatisch verspreiden naar de hele mensheid.
Mensen zullen heel liefdevol worden, ze zullen erg aardig worden en ze zullen elkaar ondersteunen.
Niemand zal aan zichzelf denken. Ze zullen er zijn voor anderen. Ze zullen proberen de anderen te ondersteunen.
De een ondersteunt de ander, dat is hoe de mensheid zal leven. Dat zal allemaal gebeuren naarmate er meer mensen ontwaken en getransformeerd worden. “

De cursus wordt geleid door de gids/leraar Tejasa vanuit India.
Deze dag bestaat uit: wijze lessen vanuit India, ademhaling, meditatie en het zelf beoefenen van innerlijke integriteit.
Afsluitende meditatie met een Verlichte monnik.

Het doel is om stapsgewijs vrij te worden van de egoïstische en beperkende aspecten van het denken. Het omzetten van negatieve patronen naar positieve.

Praktisch

  • Iedereen vanaf 14 jaar kan eraan deelnemen.
  • De cursuskosten zijn gemiddeld € 75,– p/p, (afhankelijk van de locatie)
  • (Wel zelf een flesje water meenemen)
  • Deelnemers ervaren dat de cursus al begint te werken direct na aanmelding.
  • Kijk voor data en aanmeld mogelijkheden in de Agenda >

Doe de Journey vaker dan een keer

Tejasa heeft het belang van herhaling van de Journey into Happiness benadrukt.
Herhaling is nodig voor echte transformatie van de hersenen. Ze zegt:

“Herhaal de Eendagse Journey into Happiness net zolang totdat je gelukkig bent zonder reden. Tot je er bent, dien je door te gaan. De denkgeest wil enkel variatie. (oppervlakkig geluk). Wat je nodig hebt is een verschuiving. Wanneer we doorgaan met iets herhaaldelijk te doen, dan zal de verschuiving plaatsvinden. Wanneer je (oppervlakkig) van hier naar daar springt, dan grond je jezelf niet in één ding. De hersenen hebben nieuwe verbindingen nodig, nieuwe neuronensporen. Dit is wat we bedoelen met een verschuiving! Dit is alleen mogelijk als we de eendaagse Journey blijven herhalen en de hersenen veranderen. Daarom blijven we ook de Volle Maan meditatie doen. Elke keer een (ander) werelds geschenk zal je variatie geven. De wereldse behoefte die je wilt, zal steeds veranderen, dat is de variëteit die je zult ontvangen. Andere dingen zullen hetzelfde blijven. De Volle Maan Meditatie en de eendaagse Journey zullen we elke maand herhalen. De nadruk dient te liggen op je groei, de transformatie van de hersenen en het geschenk. Dan verdwijnen de problemen. ”

“De programma’s in het onbewuste denken zijn alleen dan opgelost als er neurobiologische veranderingen plaatsvinden.”

Hieronder een prachtige ervaring van iemand over de waarde van herhaling:

“Voor mij was het de derde keer.. Ondanks dat je in alle gevallen steeds weer dezelfde cyclus doorloopt, structureel en inhoudelijk, is op herhaling gaan een ‘must’ om verder en dieper te komen.
Bij elke deelname creëer je weer opnieuw ruimte voor de Divine om beter, makkelijker, sneller, en diepgaander aan je te werken. Je eigen huis moet je om de zoveel tijd ook steeds opnieuw stofzuigen en opruimen. Keer op keer dezelfde handeling. Om te kunnen leven moeten sommige acties alsmaar worden herhaald. Het is niet anders. Voor de Divine zijn we stuk voor stuk een nooit afgewerkt project. De Divine zal blijven willen interveniëren. Mede omdat het Hoogste Licht naar ons toe onvoorwaardelijk compassievol is.”