Veelgestelde vragen

Wat is Oneness Deeksha?

Oneness Deeksha (ook wel Blessing genoemd) is een overdracht van eenheidsenergie die je in contact brengt met jouw Hogere Bewustzijn. Deze energie wordt doorgegeven door zachtjes de handen op het hoofd te leggen en duurt ruim een minuut. Met de overdracht van deze energie komt er een proces op gang, worden blokkades opgeruimd en groei je in bewustzijn. Deze groei werkt door op alle facetten van je leven. Het is goed om deze energie regelmatig te ontvangen om de groei te ondersteunen.

 

deekshagever

Hoe wordt een Deeksha gegeven?

Een Deeksha wordt gegeven door een Deekshagever die zijn of haar handen lichtjes boven de kruin van je hoofd plaatst. De eenheidsenergie stroomt vanzelf naar waar het nodig is. De Deeksha kan versterkt worden met een intentie, verlangen of wens, die je in gedachten neemt. Hoe sterker de wens, hoe krachtiger de Deeksha.

 

Wie kan Oneness Deeksha ontvangen?

Iedereen kan Oneness Deeksha ontvangen! (ook zwangere vrouwen)

 

Kun je ook op afstand een Deeksha ontvangen?

Ja, dat is mogelijk. Dit doe je als volgt. Stem met een Deekshagever de tijd af waarop je de Deeksha wilt ontvangen. Ga voor die tijd rustig zitten of mediteren en richt je aandacht op het ontvangen van Deeksha. De Deekshagever doet hetzelfde en richt de aandacht op jou en je intentie waarop je de Deeksha wilt krijgen. Ontvang de Deeksha op de afgesproken tijd en blijf daarna een aantal minuten zitten of liggen. Je kunt ook online Deeksha ontvangen. Klik hier voor meer info >

 

 Kan ik 1 op 1 Deeksha’s ontvangen?

Jazeker, dat kan prima. Het ontvangen van Deeksha in groepen werkt echter vele malen sterker. Maar als je het bijvoorbeeld niet prettig vind om met (grotere) groepen mensen bijeen te komen, dan is dit een prima alternatief. Klik hier voor de lijst van Deekshagevers bij jou in de buurt. Neem contact op en spreek af wanneer je bij diegene langs komt. Klik hier om bij de Deekshageverslijst te komen. Je kunt ook online Deeksha ontvangen. Klik hier voor meer online info.

 

Wat kan ik ervaren?

Dat verschilt per persoon. De ene persoon ervaart allerlei sensaties, de ander misschien helemaal niets. Het maakt niet uit wat je ervaart tijdens het ontvangen van Oneness Deeksha, de energie doet zijn werk of je nu dingen ervaart tijdens het ontvangen of niet.

 

Wat is leven in een ontwaakte staat?

Leven in een bepaalde staat is geen statisch gegeven. Leven is een dynamisch geheel en daarin ontwikkelt de staat waarin je leeft zich ook, zo ook de ontwaakte staat. Je moet ook de intentie hebben om te blijven groeien, op die manier verruim je elke keer je bewustzijn en prik je door allerlei illusies heen die je tot die tijd als jouw werkelijkheid hebt ervaren. Oneness helpt je daarin te ontdekken en te ervaren, welke eigen waarheid dat ook mag zijn. In alle vrijheid.

 

Is Reiki hetzelfde als Oneness?

Reiki en Oneness zijn niet hetzelfde. Reiki wordt gebruikt bij helingsessies en therapeutische behandelingen. Oneness is een overdracht van energie die je in contact brengt met je Hogere bewustzijn. Oneness energie heeft geen ander doel dan de groei in bewustzijn.

 

Hoe kan ik Oneness Deeksha geven?

Na een Oneness Awakening Training kun je worden geïnitieerd tot Oneness Deekshagever. Deze tweedaagse trainingen worden gegeven door Oneness Trainers, die hiervoor in India zijn opgeleid. Let op dat je je training volgt bij een erkende Oneness Trainer. Je vindt de erkende Oneness Trainers op deze website bij de trainers >  De In Nederland zijn zo’n 100 Oneness Trainers. Ga naar de agenda om te zien waar en wanneer deze trainingen gehouden worden.

 

Is een initiatie nodig om Oneness Deeksha te kunnen geven?

Ja. Om Deeksha’s te kunnen geven moet je geïnitieerd worden door een Oneness Trainer tijdens een Oneness Awakening Training.

 

Behoort Oneness tot een bepaalde een religie of geloof?

Oneness is niet verbonden aan een religie, geloof of spiritueel pad. Over de hele wereld zijn mensen van alle nationaliteiten, religies en spirituele overtuigingen met Oneness bezig. Het is niet nodig om van religie te veranderen of ergens in te geloven om met Oneness bezig te zijn. Oneness helpt juist te ontdekken en ervaren waar jij in gelooft, welke eigen waarheid dat ook mag zijn. In alle vrijheid. Oneness gelooft dat dit voor iedereen verschillend is.

 

Amma Bhagavan

Wie zijn Amma en Bhagavan, zijn ze goeroe’s?

Amma en Bhagavan zijn de oprichters van de Oneness Universiteit in India. Zij leven in een zeer hoge staat van bewustzijn. Vanuit dit bewustzijn willen ze, met al hun compassie, de mensheid helpen. Amma en Bhagavan geven al hun kennis door aan iedereen die daar voor open staat. Een goeroe is een leermeester. Amma en Bhagavan hebben niets liever dat jij je eigen (leer)meester wordt.

 

Is Oneness een sekte?

Oneness is geen sekte en ook niet verbonden aan religie, geloof of spiritueel pad. Oneness betekent ‘Leven in eenheid’. De intentie van de Oneness University en haar oprichters is om de gehele mensheid te helpen. Oneness staat voor vrijheid voor iedereen om te geloven in zijn of haar eigen waarheid.

Oneness Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste Oneness nieuws! Meld je aan voor de Nieuwsbrief >