World Youth Change Makers-online

World Youth Change Makers-online Ekam

Begin Mei 2019 startte de allereerste ronde voor Nederland, België en Suriname! 

Afgelopen voorjaar is, als eerste in Europa, in de “Fontys Hogeschool Venlo” de jongerencursus World Youth Change Makers-online georganiseerd. Gelijktijdig werd de cursus ook aan studenten van de “Anton de Kom Universiteit” in Suriname gegeven, dit was de eerste in Zuid-Amerika. Inmiddels is deze 3 uur durende cursus in diverse landen over de hele wereld gelanceerd. De feedback die we ontvangen, motiveert ons dan ook enorm om nu, na de zomervakanties verder uit te breiden. Zo schreef een van de studenten ons:

“….Stop niet met wat jullie aan het doen zijn, jullie inspanningen zijn zo nodig, bereik meer studenten, creëer bewustzijn hierover. Zo vlak voor de examenperiode heeft de meditatie me zo geholpen!”

Tijdens de cursus leren de studenten het verschil te herkennen tussen “Suffering state” en “Beautiful state” en hoe ze hier zelf mee om kunnen gaan. Ook wordt er uitgebreid gesproken over stress, en de wetenschap achter de Serene Mind meditatie. Hierna kunnen de studenten zelf ervaren hoe ze door het doen van deze korte meditatie tot rust komen. De interactie tussen Faculty-docente en de 71 studenten, was de vorige keer heel direct en open, zij reageerde heel alert op de verbale- en non verbale vragen die er leefden onder de toehoorders; hoezeer dit de studenten raakte kun je lezen uit de feedback die zij ons na afloop gestuurd hebben:  

“De lerares uit India was gewoon magisch!”
“…. Ik heb meer inzicht gekregen en besef wat mijn innerlijke staat aan impact heeft op mijn toekomst, mijn kennissen en familie, op mijn hele leven.”

“ik realiseer me dat ik niet hoef te vechten voor wat ik wil bereiken, maar dat het vanzelf komt als mijn innerlijke staat ‘Beautiful’ en kalm is….”

“…..ik heb vele dingen geleerd, maar wat ik het belangrijkste vond was het gedeelte over neuroscience: over hoe verbindingen in ons hersenen worden gemaakt……. “ 

Werd jij ook zo geraakt tijdens het Ekam World Peace Festival? Op 20 september, de 9e dag, was de wereldwijde Vredesmeditatie met bijbehorende Zegening:

Om de strijd in de hoofden van jonge mensen op te laten houden, zodat jonge mensen in je leven zullen opbloeien en vredig zijn.

Graag willen we méér jongeren bereiken, gun jij hen dat ook? Help ons dan mee, om deze prachtige cursus te promoten op MBO’s, HBO’s en Universiteiten, om zo onze jongeren een stevige basis in hun studie en leven te geven! Stuur een mailtje naar info@oo-academy.nl als jij contacten hebt of een leerkracht kent binnen een opleiding of universiteit. De cursus wordt kosteloos aangeboden, de scholen hoeven alleen een collegezaal & video- en audio apparatuur ter beschikking te stellen.

Alvast hartelijk dank voor je reactie! Werkgroep WYCM-online – Ekam Nederland & België & Suriname